top of page

Mitä on tanssielokuva? Tanssielokuvasta oppimateriaali tanssin etäopetukseenVoit hankkia ainutlaatuisen opetuspaketin tanssielokuvien etäopetukseen. Ohjeet paketin ostamiseen ovat sivun alalaidassa.

Mitä on tanssielokuva?

–opetuspaketti on suunniteltu koulujen ja tanssioppilaitosten taide– ja mediaopintojen tueksi ja soveltuu niin etä– kuin lähiopetukseen. Oppimateriaali sisältää lyhytelokuvia ja niihin liittyviä tehtäviä sekä oppimateriaalin tanssielokuvan lajityyppiin.


Opetuspaketti antaa perustietoa tanssielokuvasta omana taiteen lajinaan. Opetuspaketin tehtävät on suunniteltu kahdelle eri ikäluokalle:


1) alakoululaisille luokat 3-6 ja 2) yläkoulut ja 2.asteen oppilaitokset.


Tehtävät sisältävät kirjoitustehtäviä ja omien videoiden tekemistä. Tavoitteena on tutustuttaa oppilaat tanssielokuvalajiin, virittää lapset ja nuoret tanssielokuvien tekemiseen ja kannustaa heitä hyödyntämään älylaitteita luovaan toimintaan. Samalla se toimii myös mediakasvatuksen välineenä, omien videoiden tekemisen kautta elokuvamedian lainalaisuudet konkretisoituvat ja mediakriittisyys kasvaa.


Elokuva ja tanssi ovat kuin luotuja toisilleen. Molemmissa taidelajeissa liike ja toiminta on keskeisessä asemassa. Tanssielokuvan mahdollisuudet ovat idean ja toteutuksen tasolla lähes rajattomat. Ala on tuore ja kehittyvä, vaikkakin itse taidemuodolla on yhtä pitkät perinteet kuin elokuvalla. Tanssielokuva lajina on ekologista, elokuvat leviävät eri julkaisualustoilla ja sen leviämisen mahdollisuus kansainvälisesti on rajattomat. Kieleen sitoutumattomana taidelajina se on myös helposti lähestyttävä taiteenlaji.Opetuspaketin sisältö:


 1. Tanssielokuva lajina –tietopaketti

 2. 10 elokuvan kooste kuratoituna eri ikäryhmille sopivaksi

 3. Elokuviin liittyvät tehtävät

 4. Lisätehtäviä


Opetuspaketin hinta on 95e, joka sisältää käyttöoikeudet vuodeksi oppilaitoksen ilmoittamalle määrälle käyttäjiä. Media-alustan muut sisällöt ovat maksuttomia ja vapaasti katsottavissa ja luettavissa. Elokuviin ja tehtäviin pääsee käsiksi salasanalla, jonka Fabula toimittaa käyttöoikeudet hankkineelle oppilaitokselle.

Tanssielokuvan oppimateriaalin sisällön toteutuksesta vastaa tanssitaiteilija, tanssipedagogi ja elokuvantekijä Kati Kallio. Sen julkaisun toteutuksesta vastaa Fabula. Elokuvien oikeudet ovat elokuvantekijöillä, joiden kanssa Fabula on tehnyt sopimukset elokuvien käytöstä tämän oppimateriaalin osana.Opetuspaketti sisältää seuraavat elokuvat:


 • Ha, Ha, Ha (2019, FI, 9’00) / Samuli Valkama, Jyrki Karttunen

 • ALTA (2019, FI, 3’42) / Antti Ahokoivu, Guillermo Sarduy, Minttu Pietilä

 • Etch (2019, UK, 7’00) / Abby Warrilow, Lewis Gourlay

 • Ease on Down (2017, UK, 2’55) / Cristobal Cabalan & Omari ”Motion” Carter

 • Vetskari (Zipper) (2016, FI, 3’18) / Kimmo Leed, Vera Nevanlinna

 • We No Longer Wait For The Barbarians (2016, IT, 8’20 ) / Alain El Sakhawi

 • BLIND (2017, FI, 6’22) / Katariina Räty, Mia Jaatinen, Mikko Makkonen

 • WOLF (2018, UK, 14’50) / Natasha Gilmore / Barrowland Ballet

 • The Room (2020, ES, 3’45) / Laida Altaz Arrieta

 • Through The Supermarket In Five Easy Pieces (2017, FI, 9’00) / Anna-Maria Jóakimsdóttir-Hutri, Andrius Katinas, Maria Saivonsalmi


Lisätietoja ja tilaukset: 


Lisätietoja sisällöstä: Kati Kallio, kalliokati71@gmail.com

Lisätietoja tilauksista:

Tuottaja Jani Gerkman, jani@fabula.fiArtikkelikuva: Ha, ha, ha (Sons of Lumiére)

bottom of page