Mikko Ampuja sai muotokuvalla yrityksensä tarinalle uutta virtaa – ”toteutus oli sujuva kokemus"

Start-up -yrittäjä Mikko Ampujasta tehty muotokuvavideo keräsi tuhansia katsojia ja auttoi osaltaan yrityksen tarinan rakentamisessa. Voit katsoa videon sivun alalaidasta.


Yrittäjä Mikko Ampujan missio on muuttaa päivittäiset liikkumistottumuksemme ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestävimmiksi.


Hänen perustamansa yritys Vapaus tarjoaa yrityksille ja yhteisöille ympäristöystävällisiä liikkumisratkaisuja palveluna.


Vuonna 2020 Fabula teki Ampujasta lyhyen muotokuvavideon, jolla hän kertoo arvoistaan ja tavoitteistaan. Videosta tuli yksi Fabulan suosituimmista muotokuvista ja se keräsi tuhansia katsojakertoja.”[Videon] toteutus oli hämmästyttävän sujuva ja mukava kokemus”, Ampuja sanoo nyt. ”Kun valmistelut oli tehty fiksusti, niin itse kuvaus ja sen jälkeinen toteutus meni todella pienellä efortilla minun puoleltani”, hän jatkaa.


Vaikka videon arvoa on vaikea muuttaa suoraan rahaksi, on muotokuva ollut yritykselle hyödyksi esimerkiksi rekrytoinnissa.


”On sillä ollut näkyvyyttä”, Ampuja toteaa. ” [Se on ollut] osa meidän tarinan rakentamista”.


Ampuja on saanut muotokuvastaan myös hyvää palautetta. ”Kyllä siitä on tykätty”, hän sanoo.


Hyvä yritysvideo tuo tuloksia


Useita kymmeniä yritysvideoita tehnyt Fabulan tuottaja Jani Gerkman korostaa aitouden merkitystä nykypäivän yritysviestinnässä.


Aitous ei kuitenkaan tarkoita suunnittelemattomuutta, vaan onnistuneiden videoiden taustalla on lähes poikkeuksetta suunnitelmallinen ja huolellisesti tehty käsikirjoitus.


”Käsikirjoituksessa korostetaan aina kuvattavan henkilön tai yrityksen vahvuuksia”, Gerkman kuvailee Fabulan soveltamaa käsikirjoitusprosessia.


”Haluamme myös tehdä kuvauksista mahdollisimman rennon ja luontevan tilanteen, jolloin kuvattavan ei tarvitse jännittää”, Gerkman jatkaa.


Jani Gerkman tiedostaa, että onnistunut yritysvideo on lopulta sellainen, joka tuo toivottua vaikuttavuutta. Vaikuttavuuteen vaikuttavat useat asiat.


”Rauhallinen ote ja tyyli tuovat vaikuttavuutta”, Gerkman pohtii. ”Lisäksi tietysti kuvan ja editoinnin laatu. Kun ne ovat priimaa, niin silloin saadaan myös vaikuttavuutta”, hän päättää.


Jos haluat jutella yritysvideoiden tarjoamista mahdollisuuksista omalle yrityksellesi, niin ota yhteyttä. Juttelemme mielellämme!


email: jani@fabula.fi

puh: +358505345204


Teksti: Antti Halonen