Kuvan voima


Kuva: Jani Gerkman, Fabulan tuottaja

Kuvalla huomiota - Vinkkejä myymiseen ja vaikuttamiseen kuvien avulla

Oletko törmännyt kyseiseen lauseeseen somessa? Voiko kuva puhua tai puhutella?


Kyllä voi ja niin sen pitäisikin!

Kuitenkin törmäämme huonoihin tai mitäänsanomattomiin kuviin jatkuvasti. On totta, että jauheliha ei välttämättä ole missään muodossa tuote, joka puhuttelee kohderyhmäänsä edes hyvällä kuvalla. Sen sijaan, kun kyse on luonnonkosmetiikasta tai elektroniikasta, kuvan merkitys korostuu.

Listaamme syitä, miksi kuvan merkitys kasvaa edelleen.


Kuva: Jani Gerkman, Fabulan tuottaja

Verkkokauppa ja sosiaalinen media

Saadakseen mainonnalleen huomiota, on digitaalisen mainonnan virrassa oltava äärettömän luova tai keksittävä keinoja, joilla saat kohderyhmän huomion. Vaikka kuvasi olisi tyylikäs tai ns. nätti, ei siitä tule vaikuttavaa, ellei se sisällä arvoja, tarinaa ja elementtejä, jotka pysäyttävät satojen Instagram-kuvien virrasta tai Facebookista.

Verkkokauppa kasvaa koko ajan. Siellä päätökseen vaikuttaminen on ajallisesti rajattua ja hyvän kuvan tai lyhyen videon kanssa esitellyt tuotteet ja palvelut menestyvät tutkitusti paljon paremmin.


Tapasi puhua, puhutella kohderyhmää tai luoda kiinnostavuutta

On selvä, että eri kohderyhmillä ja ikäryhmillä on erilaiset arvostukset, joita voidaan korostaa oikeilla kuvilla, kun kohderyhmä on määritelty tai sen käyttäytyminen tunnetaan. Edes mainitsemaamme jauhelihaa eivät todellakaan syö kaikki. Eivätkä kaikki pidä tuotekuvista kaupungissa tai luonnossa. Tai kauniin ihmisen yhteydessä. Esimerkkejä on lukuisia.


Hyvässä kuvassa on aina kyse ajankohdasta, tarinasta, kohderyhmän tuntemisesta ja oikean tunnelman luomisesta. Jos investoit mainontaan ja markkinointiin, miksi jättäisit yhden osa-alueen tekemättä hyvin? Tai erittäin hyvin?


Kuva: Jani Gerkman, Fabulan tuottaja


Ratkaisuita hyviin tuotekuviin

  1. Mieti, mitä haluat kuvillasi viestiä ja sanoa. Älä kerro kuvalla tuote-esittelyä vaan vahvista tunnetta ja elämystä.

  2. Satsaa kuvien etukäteissuunnitteluun. Mennään ja kuvataan paljon, mitä syntyy on todellakin historiaa. Pahimmillaan liian suuret kuvamäärät ilman näkemystä räjäyttävät kaikkien työmäärän pilviin ja hämärtävät haluttua lopputulosta.

  3. Ole tehokas. Kuvaa samalla ajalla riittävästi ja määrittele, missä kuvia tullaan käyttämään ja kenelle niitä tullaan kohdentamaan. Viite edelliseen kohtaan.

  4. Uudista tuotekuvauksesi tapaa, liitä kuvaan luontevia käyttöyhteyksiä tai ideoita, jotka lisäävät myyntiarvoa.

  5. Uusiudu. Vaikka tuotteesi tai tuotepakkauksesi elinkaari olisi pidempi. Vuodenaika, juhlapyhät ja teemat muuttavat usein luontevaa käyttöyhteyttä.


Olemme Fabulassa mielellämme apunasi, kun tarvitset ideoita, näkemyksiä tai toteutuksia hyviin tuote- tai palvelukuviin. Fabula - Tarina.